Forsikring af dit kæledyr

 
29-11-2011
Kæledyr diverse

Det kan være dyrt at have et kæledyr, men ved at forsikre dit kæledyr så kan du gardere dig mod uforudsete store udgifter til dyrlægen. Når du skal forsikre dit kæledyr, så skal du være opmærksom på forsikringsselskabernes forbehold før du vælge hvilke selskab du vælger.

Der kan store forskelle på hvor stor forsikringernes selvrisikobeløb er. Selvrisikoen er det beløb du selv skal betale, før forsikring betaler resten af regningen. Der kan også være forskel på, hvornår man skal betale selvrisiko beløbet. F.eks. skal mani nogle forsikringer betale per diagnose. Hvis der er flere, så skal man altså betale selvrisikoen flere gang.

Der kan være tidsbegrænsning på forsikringen, som derved bortfalder efter et par år. Der kan også være tidsbegrænsning på længden af behandlinger.

Forsikringerne dækker som udgangspunkt ikke forebyggende undersøgelser eller behandling.

Særlige sygdomme kan være undtaget i forsikringsbetingelserne.
Ansvarsforsikring

Hvis du er hundeejer, så er en hundeansvarsforsikring lovpligtig. Den dækker skader, som hunden forvolder på andre personer eller deres ting.

Går du til træning med hunden, så kan det desuden være en god ide at købe en udvidet ansvarsforsikring, som også dækker, hvis hunden deltager i klubarrangementer og f.eks. bider dommeren eller andet.

Du skal også kigge på hvilke krav der er til at dit kæledyr kan blive forsikret. Det kan være at kæledyret skal være en vis alder for at forsikringen tegnes.

Der kan også være krav om at visse vaccinationer er foretaget, f.eks. mod hunde- eller kattesyge. Endelig kan det være opkrævet, at kæledyret er udstyret med mikrochip og er stambogsført.

Typisk vil forsikringen udløbe ved en aldersgrænse på 10 år, selvom nogle selskaber dog har livslang dækning.

Typer af forsikring:

Livsforsikring
Hvis dit kæledyr dør, eller skal aflives på grund af sygdom, dækker en livsforsikring udgifterne til fx en ny hvalp eller killing af samme race.

Sygdomsforsikring
Med en sygdomsforsikring kan du gardere dig, hvis dit kæledyr rammes af sygdom eller en ulykke.

En forsikring kan koste op til 3000 kr om året.

 
 
Find information om: guiden dyr Kæledyr guide
(Hovedkategori: Kæledyr diverse)