Generelt om pasning af fugle

 
28-03-2011
Pasning og pleje

Når anskaffer din en fugl, så påtaget du dig samtidig ansvaret for fuglens velbefindende. En fugl skal passes hver dag. Foder, vand og selskab er vigtige daglige aktiviteter omkring et fuglebur.

En fugl skal have mindst 10 timers ro og hvile hver dag. Derfor vil det være en god ide at tildække buret med et klæde, der udelukker en stor del lys.

Du skal sørge for at fuglen kan bevæge sig inde i buret, så den får motion.

Fuglen skal daglig have den mængde foder, som gør at den holder en normalt vægt, hverken mere eller mindre. Får den for lidt, ja så sulter du den, og det er jo ikke meningen. Får den for meget, vil den hurtigt begynde at sortere i foderet, og den tager så kun det, som den bedst kan lide. Det er ikke hensigtsmæssigt, for så får den måske ikke varieret kost. Lige som mennesket har fugle brug for varieret kost, så de får det jeres krop har brug for.

Sørg for at checke foderstålen ordentligt. De fleste fugle knækker frøet, spiser kærnen og lader skallen ligge. På den måde kan det se ud som om den har masser at foder i nu.

Fugle skal daglig have rent drikkevand i en lille vandskål eller en drikkeautomat.

Mange fugle elsker at bade for at holde fjerdragten ren og pæn. Derfor skal der også være et badekar af en rimelig størrelse. Badekarret hænges normalt uden på buret i lågen.

Ude i naturen spiser de fleste fugle frugt og grønt, det er derfor en god ide også at give fugle mulighed for at spise det. Det frugt og grønt, der ikke bliver spist i løbet af dagen, skal fjernes hver dag.

Mange af de færdigkøbte foderblandinger er tilsat de nødvendige vitaminer og mineraler. Hvis du samtidig giver dine fugle frugt og grønt, skulle det ikke være nødvendigt med ekstra tilskud.

 
 
Find information om: dyr guiden Kæledyr guide
(Hovedkategori: Fugle)