Hvad skal man se efter når man køber hvalp

 
12-10-2010
Køb og salg af hunde

Her er en række gode råd når du skal have en hvalp.

1) Se på hvalpens moder
Hvis hun er sky eller aggressiv, så er der stor chance for at hvalpene arver denne adfærd.

2) Hvordan er den vokset op?
Dan dig et indtryk om omgivelserne som hvalpen er vokset op i. Det er vigtigt at den har fået en god prægning. Der skal være rent og hvalpene skal have masser af beskæftigelsesmuligheder.

3) Køb aldrig umpulsivt
En hund kan man have i 20 år, så det er ikke noget man køber impultivt. Tænk dig godt om før du køber-

4) Hvalpe skal være nysgerrige
Vælg en hvalp der er frisk og nysgerrig, det er et godt sundhedstegn. Læg mærke til, om hvalpen er livlig, den må ikke være bange.

5) Det er en god ide at hvalpen kommer fra en anerkendt kennel eller opdrætter. kontakt f.eks. Dansk Kennel Klub og rekvirér hvalpelister fra de enkelte specialklubber.

6) Det er en god ide at man kan følge hvalpen, fra den bliver født, til man kan overtage den, når den er mindst 8 uger gammel. Hvalpen skal ifølge loven være 8 uger.

7) Sørg for at du kan få en dansk godkendt stamtavle på en racehund.

8) Sikre dig at hvalpen er dyrlægekontrolleret og vaccineret, helst af en dansk dyrlæge, der ikke kender danske love, eller ved falsk dyrlægeattest.

9) Sikre dig at alle relevante papirer følge med hvalpen. F.eks. kvittering, sundhedsbog/vaccinationsattest, evt. stamtavle, evt. registrering af hunden i Dansk Hunderegister. Det er lovpligtigt, at alle hunde i Danmark skal være mærket og registreret, når de er maximalt 4 måneder gamle.

10) Kontakt racens specialklub. Hos klubben kan man høre mere om racen og blive opmærksom på faldgruber.

11) Køb ikke hvalpen uden at se den. Du skal, inden købet, møde køberen og se hunden.

12) Forlang at der anvendes en skriftlig og læs den grundigt inden købet. Tjek at der er tydelig oplysning om navn, adresse og telefonnummer på sælgeren, så du er helt sikker på, hvem du handler med.

13) Forlang at hvalpen har en sundhedsattest fra en dansk dyrlæge. Attesten bør højest være 1 uge gammel på det tidspunkt, hvor du overtager hunden. Hundens ID-nummer skal fremgå af attesten, så du er sikker på, at attest og hund passer sammen.

14) Hvis hunden er importeret fra udlandet, skal den have et EU-pas. Hundens ID-nummer skal fremgå af passet, så du er sikker på, at EU-pas og hund passer sammen.

 
 
Find information om: Kæledyr guiden guide dyr
(Hovedkategori: Hunde)