Hvad skal man sørge for inden man henter killingen?

 
07-08-2012
Køb af kat

Før man henter sin nye killing, så er der nogle ting, du bør sørge for.

Kattebakke
Du skal sørge for at have en kattebakke. I starten kan du nøjes med en lille bakke af plast eller aluminium. Med tiden kan du anskaffe dig et kattetoilet med låg. Fordelene herved er, at lugtgenerne bliver begrænsede, og at gruset ikke havner udenfor.

Grus til kattebakken
Du skal også anskaffe grus til kattebakken. Der findes mange forskellige slags grus specielt til katte. Det nemmest anvendelige er grus, der klumper. Det fungerer på den måde, at kattens efterladenskaber bliver samlet i en klump, som let kan fjernes med en speciel plastskovl med åbne riller. Denne slags grus har også den fordel, at det er lugtbindende og stærkt sugende.

Mad- og vandskål
Du skal sørge for at have en god mad- og vandstål, som er solide og stå fast, så katten ikke kan komme til at vælte dem.

Kattefoder
Sørg for at have noget kattefoder som killingen er vant til at spise. Det vil være en hjælp den første tid, at den får det foder, den er vant til. Du kan gradvis vænne den til en anden type foder.

Kradsebræt
Sørg for at have et kradsebræt. Katten har brug for at hvæsse sine kløer, og hvis katten ikke bruge et kradsebræt, så gør den det på dine møbler.Sørg for at det er højt nok til, at katten kan strække sig helt ud.

Katteseng
Sørg for at have en katteseng, som passer til kattens størrelse.

Børste og kam
Vælger du en langhårskat, er det vigtigt med en god børste til den daglige pelspleje.

Kattelegetøj
En killing har brug for at udvikle sin motorik. Kattelegetøj er vigtigt i den forbindelse. Killingens leg forbereder den til voksne tilværelse. Den træner i at nedlægge sit bytte, angribe og ligge på lur.

Transportkasse
Du har brug for en transportkasse, når killingen skal transporteres til sit nye hjem, dyrlægebesøg eller udstilling.

 
 
Find information om: guide dyr Kæledyr guiden
(Hovedkategori: Katte)