Hvor køber man kaniner?

 
13-10-2010
Køb af kanin

Det er ikke helt ligegyldigt, hvorfra kaninen kommer. Ved køb af kanin skal du både overveje det principielle i din beslutning, men også om du har specifikke ønsker til race og om du ønsker at udstille, eller om du udelukkende ønsker en kælekanin.

Køb hos opdrætter
Køber du din kanin fra en seriøs opdrætter, ved du lige præcis hvilken race, du får. Desuden har seriøse opdrættere også god erfaring med at kønsbestemme ungerne.

Dyrehandel
Rigtig mange kaniner sælges hos dyrehandlere, men dyrehandlere har sjældent forstand på kaniner eller tid nok til at tage sig enkeltvis af dyrene. Derfor kan man risikere at komme hjem med en 6-uger gammel kaninunge, som er syg og af helt forkert race. Overlever den, står man måske med en kanin af forkert køn og hvis voksenvægt er 3 kg. tungere end forventet.

Det er svært at stå for de små kaninunger, der sidder i buret, velvidende at de måske bliver købt til slangefoder. Men forsøg alligevel at stå imod. Ikke bare for din egen skyld, men for fremtidige kaniners skyld. Kaniner bør ikke sælges hos dyrehandlere, og kun ved ikke at købe derfra kan man begrænse salget og dermed hjælpe fremtidige kaniner.

I en ansvarlig dyrehandel har man en vis sikkerhed for at købe en sund kanin, men i de fleste forretninger har man ingen garanti for kaninens ophav, og der er ingen mulighed for at se, hvor kaninen er vokset, og hvem forældrene er.

Internater
Overalt på landets internater finder man kaniner, der mangler et hjem. Ved at købe en kanin på et internat hjælper man med at begrænse antallet af uønskede kæledyr. En af fordelene ved internater, er at man har en god mulighed for at se hvilke kaniner, der er glade for hinanden og vant til at bo sammen, så man kun behøver at anskaffe sig ét stort bur til at starte med i stedet for to.

Vær dog opmærksom på, at også på internaterne skal man være forsigtig med at stole fuldstændig på det angivne køn, hvis der er tale om en kaninunge.

 
 
Find information om: dyr guiden Kæledyr guide
(Hovedkategori: Kaniner)