Kaninsikring af hjemmet

 
13-10-2010
Gode råd om kaniner

Kaniner elsker at gnave, og derfor er en af de væsentlige ting, når man anskaffer sig en kanin, at hjemmet er blevet kaninsikret og ledninger er blevet gemt væk. Ledningeskjulere kan købes i diverse byggemarkeder.

Kaninsikring af hjemmet er en del af at leve med en kanin i huset. Det er naturligt for kaniner at bide i møbler, gulvtæpper og ikke mindst ledninger, og særligt teenagekaniner er de værste.

Som udgangspunkt gnaver kaninen kun ledninger, der er i vejen, og som dens natur fortæller den er trærødder, der hænger i vejen i dens underjordiske tunnel. Det vil sige, at ledninger, der ligger i vejen bag sofaen, bag et skab osv sandsynligvis vil blive gnavet i stykker. Ledninger, der ligger frit fremme, får til gengæld oftest lov at ligge uberørt fremme - men tag dog ikke chancen. Måske er din kanin den nysgerrige type, der lige skal smage lidt på det hele.

Vær opmærksom i starten, så lærer du hvad din kanin lader ligge og hvad den ikke accepterer på sin vej. Som kaninejer lærer man også hurtigt, at sko og tasker ikke skal ligge på gulvet.

Sørg for at kaninen ikke keder sig. Hvis den kanin er aktiveret, har legetøj og bliver underholdt af en anden kanin vil sandsynligheden for, at den laver ulykker være minimal.

 
 
Find information om: guiden dyr guide Kæledyr
(Hovedkategori: Kaniner)