Overvejelser før køb af et krybdyr

 
17-01-2011
Krybdyr

Det er en god ide at købe krybdyr, hos en anerkendt dyrehandel, så du har garanti for, at alle love og regler er overholdt. Mange krybdyr er fredet over alle verden, men der er alligevel mange som bliver fanget i f.eks. regnskoven og sent rundt til hele verden, for at tjene penge.

I Danmark er alle naturligt forekommende krybdyr fredet, så du må ikke bare gå ud og f.eks. fange hugorme ind og holde dem hjemme hos dig selv.

En dyrehandel har pligt til at overholde reglerne for hold af krybdyr. I dyrehandlen kan du også få gode råd til pasning af det krybdyr, du vælger at købe.

Du skal før du køber et krybdyr være klar over at et krybdyr ikke er et decideret kæledyr. Krybdyr kan ikke gøres tamme på samme måde som en hund eller en fugl. De kommer ikke, når du kalder og de bryder sig sjældent om at blive kælet med.

Du skal også overveje om du gider passer det i hele dens levetid, og hvad du gør når du skal på ferie et andet sted. Det er ikke sikkert det er nemt at finde en til at passe dit krybdyr. Det er ikke alle, som har lyst til at dele hus med slanger eller øgler.

 
 
Find information om: guiden Kæledyr guide dyr
(Hovedkategori: Krybdyr)